Počas akcie Pomôžte spolu s nami vyzbierali do 200.000 Sk

20.02.2008 Prešov

Prešov/Stropkov 20. februára (TASR) - Sumu do 200. 000 Sk vyzbierali počas 5. ročníka predvianočnej verejnej finančnej zbierky Pomôžte spolu s nami v Prešove a v Stropkove. Dnes predstavitelia neziskových organizácií ...
Šek na 146.558,50 Sk dostal v Prešove predseda Slovenského hemofilického združenia (SHZ) Jaroslav Janovec. V Stropkove bola sumou 50.649 Sk obdarovaná okresná organizácia Únie žien Slovenska.
Ako povedal Janovec, dobrovoľníkmi vyzbieranú sumu použijú na zorganizovanie rekondičných táborov detí s nevyliečiteľnou nemocou hemofíliou, čo je vrodená krvácavá choroba. Najčastejšie tieto prepotrebné tábory na posilnenie fyzickej kondície hemofilikov spojených so vzdelávaním detí a ich rodičov o tejto chorobe organizuje SHZ v Turčianskych Tepliciach. Tohto roku sa uskutoční ich 17. ročník.
SHZ má na celom Slovensku asi 355 členov a stojí od začiatku pri organizácii tejto zbierky, ktorá sa realizuje na území celej SR v hypermarketoch a supermarketoch spoločnosti Tesco Stores, a. s. , spolu so Slovenskou humanitnou radou. Tohto roku sa počas nej vyzbierala v celej SR rekordná suma vyše 3,4 milióna Sk.
 

Vyberte región